И лихвата трябва да платите по ЕГН на СОЛ, няма как да я възстановите.
На моето мнение ли сте?
Здравейте, извинявам се, че се намесвам в тази тема, но питането ми е сходно:
Фирма, нерег. по ДДС  внася стоки от Китай, които ще продава през Ebay на физически лица и фирми от ЕС и от трети страни ( на практика от цял свят). От това , което четох в ЗДДС излиза, че ще има задължение да се рег. по ДДС когато направи облагаем оборот за последните 12 м. от 50 000 лв.. Правилно ли съм се ориентирала?
Здравейте,започвате с 0000000001, ако преди това номерата не са били 10 цифрени.
 
Аз мисля, че неправилно слагате акцента на ДУК. Разбира се, че юристите са прави и самият ДУК може да не е вписан в ТР. Лицето, което е управител обаче не може да не бъде вписано там и това всъщност поражда проблема, а не невписаният ДУК.
:good:
Благодаря! Сметката е на името на ЕООД-то. По нея постъпват пари от РС и вноски от каса, а излизат стойността на събраните суми от застрахованите лица, които се превеждат на застрахователните компании. За комисионната, която ЕООД-то получава от застрах. компании се издават фактури.
Ами като не е вписан като управител няма как да е по ДУК, трябва да е по ТД, като управител, но пък лицето има още 2 ТД и не знам колко часа раб. време стават.
Или може би проблема е  код "10" , с който са подавани данните. Може би трябва с код "01" щом не е  вписан, като управител в ТР.  Самия ДУ не е нужно да е вписан.
Здравейте, разглеждам Оборотна Ведомост на ЕООД - застрахователен брокер. В нея виждам, че фигурира и е водена Специална клиентска сметка. Въпроса ми е според вас има ли място тази сметка там? Според мен парите по нея не са собственост на фирмата и би трябвало да се води задбалансово. Ще съм благодарна на вашите мнения!
Поставих въпроса и в друг форум, но никой не се отзова, а пък трябва да завеждам начални салда и ми се искаше да чуя и други мнения! Благодаря!